Reed Hastings treedt af als CEO van Netflix

Tech: https://www.emerce.nl/nieuws/reed-hastings-treedt-af-ceo-netflix

*Co-CEO Reed Hastings neemt na 25 jaar afscheid van Netflix en draagt zijn functie over aan Ted Sarandos en Greg Peters. Dat werd vanavond bekend gemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers. Hastings blijft overigens wel aan als bestuursvoorzitter.*

Netflix noemt 2022 een ‘moeilijk jaar’, waarin de omzet in het vierde kwartaal amper 2 procent hoger eindigde dankzij 4 procent meer nieuwe abonnees. De abonneegroei kwam afgelopen kwartaal uit op 7,66 miljoen. Netflix rekende op 4,5 miljoen en de markt op 4,58 miljoen.

Netflix zette vorig jaar 31 miljard dollar om, versus 29,6 miljard een jaar eerder. De operationele winst was met 5,6 miljard beduidend lager dab de 6,1 miljard in 2021.

In het vierde kwartaal zette het bedrijf 7,85 miljard om, waarbij de winst 55 miljoen bedroeg, dat is bijna 90 procent lager dan een jaar eerder.

Netflix eindigde het jaar met 231 miljoen abonnees, nadat het videobedrijf in de eerste 6 maanden er 1 miljoen verloor. De groei was mede te danken aan de lancering van een goedkopere Netflix variant met reclame.

Netflix rekent op 4 procent omzetgroei in het eerste kwartaal. Wel erkent Netflix dat de concurrentie lastiger is geworden. Het aantal nieuwe films blijft dit jaar beperkt tot 49, versus 61 het afgelopen jaar.

Nieuw zijn de David Fincher thriller, The Killer, Zack Snyders sci-fi film Rebel Moon en David Yatess Pain Hustlers.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertentie