Luisteraar podcast wil video bij zijn geluid

Tech: https://www.emerce.nl/nieuws/luisteraar-podcast-video-geluid

*Een op de drie luisteraars van podcasts wil graag video bij de audio. Dat laat een Amerikaans onderzoek zien. *

Wel of geen video? Voor die vraag staat een groep podcasters die het medium tot op heden puur benaderden: louter als audio on demand. Dit onderzoek van Morning Consult (PDF) laat echter zien dat het ‘nieuwe medium’ zich nog sterk ontwikkelt.

Zeker de jonge generatie podcastluisteraars wil liever of zelfs heel graag dat er video bij hun audio zit (33%). Twaalf procent van de luisteraars wil dat pertinent niet en veertien procent is iets minder stellig, maar geeft wel voorkeur aan audio-only.

Een belangrijke reden voor luisteraars om video te willen, is het feit dat ze de gezichten en expressies van de deelnemers kunnen zien. Ze zeggen dat het hun aandacht voor de uitzending versterkt.

De populairste podcatcher in de VS is YouTube (33%), gevolg door Spotify (24%) en Apple Podcasts (12%). Video is inherent onderdeel van YouTube, maar Spotify voorziet er sinds het voorjaar van 2022 pas in. De inzet van video bij podcasts is daar niet zo’n automatisme als bij YouTube.

In Nederland is podcastuitgever Tonny Media van plan om zijn activiteiten te verbreden buiten podcasts, wellicht met websites of televisieformats ( video, vanaf 2:12″).

*Foto: Gauthier Delecroix (cc)*

Het laatste nieuws op News Junky

Advertentie