Nog geen handel in bitcoinfutures in Nederland

Tech: https://www.emerce.nl/nieuws/nog-geen-handel-bitcoinfutures-nederland

*Beleggers bij Nederlandse brokers en banken kunnen voorlopig nog niet in bitcoinfutures handelen, ondanks de start van de handel deze week via de Amerikaanse derivatenbeurs CME. Hoewel DeGiro klanten in beginsel de mogelijkheid biedt op CME te handelen, laat topman Gijs Nagel aan De Telegraaf weten dat dit voorlopig niet voor de bitcoin geldt.*

‘Wij hebben onze clearing aan een dochter van het Franse Société Générale uitbesteed. Zij moeten hier nog aandachtig naar kijken. Of klanten nog dit jaar in de bitcoinfutures kunnen handelen, durf ik niet te voorspellen.’

Ook BinckBank wacht waarschijnlijk nog een paar maanden.

Sinds een week worden er bitcointermijncontracten verhandeld op de Chicago Board Options Exchange. Aanvankelijk waren bitcoinbeleggers daarover nogal nerveus en daalde de waarde naar 13.000 dollar. In de aanloop van de handel via CME steeg de koers weer naar bijna 18.000 dollar.

Intussen neemt de roep om maatregelen toe. Frankrijk wil volgend jaar tijdens de G20 voorstellen om de handel in bitcoins en andere munten te reguleren. Frankrijk ziet het ‘risico van speculatie’.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Nederlandse
beleggingsondernemingen al gewaarschuwd dat zij een algemene zorgplicht hebben bij het aanbieden van Bitcoin-futures aan (retail)beleggers in Nederland. De AFM wijst op het risico van voorzienbare teleurstellingen voor beleggers die willen handelen in futures op Bitcoin, terwijl zij niet de benodigde kennis en ervaring hebben.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties