Modeconcern Doniger Fashion Group vraagt surseance aan

Tech: https://www.emerce.nl/nieuws/modeconcern-doniger-fashion-group-vraagt-surseance

*Doniger Fashion Group, het moederbedrijf van de modemerken McGregor en Gaastra na de doorstart van vorig jaar, vraagt surseance aan. Dat geldt ook voor de websites. *

Alle winkels van Gaastra, McGregor en Adam blijven voorlopig gewoon open. De onderneming gaat samen met een bewindvoerder Hanneke de Coninck van Florent op zoek naar een oplossing.

Onder de aanvraag vallen dochterondernemingen Doniger Online B.V., Adam Retail B.V., Doniger Fashion B.V., Doniger Retail B.V., MCG Online Personnel B.V., AR Personnel B.V., AR Housing B.V., DR Personnel B.V. en DR Housing B.V. Voor andere identiteiten van Doniger Fashion Group, zoals ETP B.V., is geen uitstel van betaling aangevraagd.

Modebedrijf McGregor maakte vorig jaar een doorstart onder leiding van twee oud-managers van het bedrijf. De overname werd financieel ondersteund door de aandeelhouders Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst, Ben Kolff en NIBC Bank.

Het aantal eigen winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland bedraagt 75, waarvan 53 in Nederland.

‘Het is vreselijk voor alle werknemers dat we in deze situatie terecht zijn gekomen. We hebben met z’n allen echt geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt. We hebben geloof in onze sterke merken en we zullen alles in het werk stellen om een nieuwe toekomst voor de onderneming te vinden’, aldus Joep van Straaten, CEO van Doniger Fashion Group.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties