Nederland weer iets innovatiever

Tech: https://www.emerce.nl/nieuws/nederland-innovatiever-2

*Nederland heeft zijn positie als innovatief koploper verder versterkt, zo blijkt uit het European Innovation Scoreboard van de Europese Commissie. Ten opzichte van vorig jaar heeft Nederland een hogere score gekregen.*

Ook is Nederland van de vijfde plek gestegen naar de vierde plek op de lijst en heeft het daarmee Duitsland gepasseerd. Naast Nederland en Duitsland zijn ook Zweden, Denemarken, Finland en het Verenigd Koninkrijk in 2017 als innovatieleider aangeduid. In 2016 behaalde Nederland deze aanduiding voor het eerst.

Voor het eerst maakt het European Innovation Scoreboard een vergelijking tussen de innovatieprestaties over een langere periode. In zes jaar tijd is de Nederlandse innovatiekracht ten opzichte van de Europese Unie relatief met 10,4 procent gestegen. In 2010 was het resultaat 19,1 procent boven het EU-gemiddelde, inmiddels is onze innovatiekracht verder verbeterd en bedraagt dit nu 29,5 procent.

Het European Innovation Scoreboard beoordeelt landen op 27 indicatoren zoals publiek-private samenwerking, investeringen, hoeveelheid en impact van innovatie door het MKB, digitalisering, kwaliteit van studies en de mate van werkgelegenheid binnen innovatieve bedrijven en kennisinstellingen.

Het EIS vergelijkt elk jaar de onderzoek- en innovatieprestaties van de 28 lidstaten van de Europese Unie. Daarnaast analyseert het rapport de relatieve sterktes en zwaktes van de onderzoeks- en innovatiesystemen.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties