Overijssel, Gelderland en Brabant trekken samen op bij ontwikkeling fotonica

Tech: https://www.emerce.nl/nieuws/overijssel-gelderland-brabant-trekken-samen-ontwikkeling-fotonica

*Overijssel, Gelderland en Brabant gaan samenwerken aan de ontwikkeling van fotonica. De provincies stemmen hun inspanningen op elkaar af, zoeken samen naar investeerders en promoten gezamenlijk het belang van de ontwikkeling van de technologie in binnen- en buitenland. Dat is deze week afgesproken tijdens de eerste wereldwijde conferentie op het gebied van fotonica in Den Bosch.*

Nederland heeft volgens de provincies een voorsprong in ontwikkeling van fotonica, een technologie die wordt toegepast in de nieuwste generatie microchips. Grote publieke en private investeringen zijn nodig om deze positie te behouden.

De provincies Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant willen samen de benodigde financiers vinden en het belang van de ontwikkeling van fotonica uitdragen in binnen- en buitenland.

De provincies hebben afgesproken zoveel mogelijk aanvullend aan elkaar te werken. Bedrijven in Brabant en de Technische Universiteit Eindhoven ontwikkelen en produceren vooral chips voor datacenters. In Overijssel richten Universiteit Twente en Twentse bedrijven zich op toepassingen voor telecommunicatie en medische industrie. Gelderland heeft met de fabriek van NXP een belangrijke faciliteit voor het produceren van chips, onder andere voor de auto-industrie.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties