Botendeelplatform Barqo haalt met crowdfunding ruim vier ton op

Tech: https://www.emerce.nl/nieuws/botendeelplatform-barqo-haalt-crowdfunding-ruim-vier-ton

*Botendeelplatform Barqo heeft 434.552 euro aan financiering opgehaald met een crowdfundingcampagne. Het streefbedrag op Oneplanetcrowd van 350.000 euro is ruim gepasseerd.*

Met de financiering wil het bedrijf verder investeren in de Nederlandse markt en in een volledig nieuw concept: bootvakanties in het buitenland.

Al vrij direct na de lancering van de campagne bleek er flink veel belangstelling te zijn voor het platform. Zo kwam al snel een bedrag van 225.000 euro binnen. De crowdfunding in Barqo verliep via het bekende platform Oneplanetcrowd, waar eerder deelstartups als Peerby, Snappcar en Plugify geld ophaalden.

De ruim vier ton die nu is opgehaald is bijeengebracht door 169 investeerders, die minimaal 250 euro moesten inleggen om mee te mogen doen.

Medeoprichter Floris van Hoogenhuyze verwacht dat men nog dit jaar richting break-even kan gaan. “Dat betekent dat onze omzet de grens van 1 miljoen euro zal bereiken, een vertienvoudiging van de opbrengst vorig jaar.”

Naast het (ver)huren van boten van privé-eigenaren in Nederland, de zogeheten peer-to-peer (p2p) verhuur, biedt Barqo sinds januari ook bootvakanties in het buitenland aan. Op het platform zijn motorkruisers en zeiljachten, met en zonder kapitein, te boeken in landen in en rond het Middellandse Zeegebied: Spanje, Zuid-Frankrijk, Italië, Kroatië en Griekenland.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties