Online beveiligers waarschuwen voor ondertiteling mediaplatformen

Tech: https://www.emerce.nl/nieuws/online-beveiligers-waarschuwen-ondertiteling-mediaplatformen

*Onderzoekers van online beveiliger Check Point hebben een nieuwe aanvalsmethode ontdekt die zich richt op de ondertiteling van populaire mediaplatformen als VLC, Kodi (XBMC), Popcorn Time en Stremio.*

Door ondertiteling met kwaadaardige code te creëren, kunnen aanvallers in potentie de controle overnemen van elk apparaat dat op het platform is aangesloten.red

Het onderzoeksteam van Check Point testte vier van de meest populaire mediaspelers en vond kwetsbaarheden in VLC, Kodi, Popcorn Time en Stremio.

De nieuwste versie van VLC is sinds 5 juni 2016 meer dan 170 miljoen keer gedownload. Kodi (XBMC) bereikt 10 miljoen unieke gebruikers per dag. Voor Popcorn Time bestaan er geen recente cijfers over het gebruik, maar naar schatting gaat het hier ook om tientallen miljoenen gebruikers.

De ondertiteling voor films en tv-shows wordt gemaakt door een breed scala aan ondertitelschrijvers die ze vervolgens uploaden naar openbare online *repositories*, zoals OpenSubtitles.org, waar ze vervolgens worden geïndexeerd en geclassificeerd.

Kodi heeft het lek inmiddels gedicht.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties