ACM ziet toch af van hoger beroep in zaak Datavrije Muziek van T-Mobile

Tech: https://www.emerce.nl/nieuws/acm-ziet-toch-af-hoger-beroep-zaak-datavrije-muziek-tmobile

*De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat toch niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam in de zaak Datavrije Muziek van T-Mobile. De ACM had T-Mobile een last onder dwangsom opgelegd, maar die is met de uitspraak van de rechter komen te vervallen. *

T-Mobile heeft in oktober 2016 de dienst Datavrije Muziek in de markt gezet. Bij deze dienst gaat muziekstreaming niet ten koste van de databundel. Dit heet zero-rating. Volgens de Nederlandse wet is zerorating in alle gevallen verboden. De rechter heeft nu bepaald dat de Nederlandse wet op dit punt in strijd is met de Europese verordening. De ACM mag de wet op dit punt dus niet langer handhaven.

De rechter deed bij zijn uitspraak op 20 april 2017 echter geen uitspraak of de dienst van T-Mobile is toegestaan onder de Europese Verordening Netneutraliteit. Daarom is de toezichthouder na de uitspraak van de rechtbank gestart met een onderzoek. T-Mobile kan de dienst Datavrije Muziek blijven aanbieden zolang dat onderzoek loopt.

Burgerechtenorganisatie Bits of Freedom heeft inmiddels een
handhavingsverzoek bij de ACM ingediend. Hierin vraagt de
belangenorganisatie formeel om het aanbod van T-Mobile te verbieden op grond van de Europese Verordening.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties