Microsoft onthult Windows 10 S voor onderwijsmarkt en Surface Laptop

Tech: https://www.emerce.nl/nieuws/microsoft-cloud

*Microsoft heeft zoals verwacht een concurrent van Chrome OS gelanceerd. Windows 10 S is een uitgeklede versie van Windows die alleen apps uit de Windows Store draait.*

Windows 10 S start veel sneller op dan de reguliere versie van Windows. Apps draaien verder in een container voor de veiligheid. Scholen kunnen zelf bepalen welke apps geïnstalleerd mogen worden.

Ook alle Office apps komen beschikbaar en niet alleen uitgeklede versies die er nu in te vinden zijn.

Bekende fabrikanten als HP, Asus, Dell, Toshiba en Acer komen met speciale software voor Windows 10 S. De goedkoopste laptops of tablets gaan 189 dollar kosten. De software draait echter op elk Windows apparaat.

Microsoft zelf heeft de Surface Laptop aangekondigd, een superdunne laptop met Windows 10 S, met een 13.5 inch scherm, USB poort en DisplayPort. De laptop is volgende maand verkrijgbaar in vier kleuren Burgundy, Cobalt Blue, Platinum en Graphite Gold vanaf 999 dollar.

Windows 10 S zal deze zomer gereed zijn, ruim voor het schoolseizoen. De software gaat 49 dollar kosten, maar iedere versie kan via de Windows Store worden opgewaardeerd naar Windows 10 Pro. Microsoft levert er Minecraft bij, die een jaar gratis kan worden gebruikt.

Op zijn Microsoft EDU evenement in New York werd ook een nieuwe versie van Microsoft Teams gedemonstreerd, een Slack-kloon, maar dan bedoeld voor klassikaal onderwijs. Microsoft Teams for Education zal niet gratis zijn.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties