Facebook lanceert augmented reality-platform

Tech: https://www.emerce.nl/nieuws/facebook-lanceert-augmented-realityplatform

*Facebook lanceert een augmented reality-platform ten behoeve van smartphonecamera’s. Partners kunnen straks allerlei effecten ontwikkelen voor apps van Instragram, Messenger en Facebook zelf.*

CEO Mark Zuckerberg kondigde het platform Camera Effects Platform vanavond aan tijdens het jaarlijkse ontwikkelaarscongres F8. In eerste instantie wordt samengewerkt met zes partners. De smartphonecamera wordt het belangrijkste AR platform, beloofde Zuckerberg.

Zuckerberg heeft hoge verwachtingen van AR, maar moest erkennen dat de mogelijkheden nog beperkt zijn. Kunstmatige intelligentie zou wel kunnen helpen om augmented reality naar een hoger plan te tillen.

Facebook kreeg veel kritiek toen het de AR-effecten voor selfies van Snapchat schaamteloos overnam. Maar volgens Zuckerberg is het maar een eerste stap. ‘Je begint met iets waarmee we allemaal vertrouwd zijn.’

Zuckerberg denkt onder meer aan het creëren van 3D-ruimtes op basis van 2D-beelden. Augmented reality-games als Pokémon Go zouden via Facebook gespeeld kunnen worden.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties