Schiphol licht proef met gezichtsherkenning toe

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/schiphol-licht-proef-gezichtsherkenning-toe

*Schiphol is samen met KLM een proef gestart met vrijwillig ‘biometrisch boarden’: eenmalig boarden zonder je instapkaart en paspoort te laten zien. De passagier gaat aan boord van het vliegtuig via een apart poortje dat de passagier herkent aan het gezicht.*

Schiphol en KLM willen met deze proef de techniek van gezichtsherkenning onderzoeken. Daarbij wordt gekeken naar de snelheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Ook de impact op het boardingproces en de ervaringen van de passagier worden meegewogen. De proefperiode duurt minimaal drie maanden.

De proef vindt plaats bij een geselecteerde gate op de luchthaven. Bij het boarden met het gezicht, registreert de passagier zich eerst. In het wachtgebied bij de gate staat een speciale registratiekiosk. Medewerkers van KLM assisteren hierbij.

Bij het registreren scant de passagier het paspoort, de instapkaart en het gezicht. Om de privacy te beschermen worden deze gegevens uitsluitend voor de proef gebruikt. Na het boarden worden de persoonsgegevens automatisch verwijderd. De gegevens die in de registratiekiosk staan, worden na tien uur verwijderd.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties