Facebook naar 1,86 miljard gebruikers

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/facebook-jaarcijfers

*Facebook blijft maar groeien. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers steeg het afgelopen kwartaal naar 1,86 miljard, 17 procent meer dan een jaar terug. 1,74 miljard mensen gebruiken Facebook mobiel.*

Zij hielpen Facebook aan 8,81 miljard dollar omzet. Daarvan kwam 8,6 miljard van advertenties, 53 procent meer dan vorig jaar. 84 procent van die advertenties werden mobiel bekeken. Onder de streep hield Facebook 2,4 miljard dollar over.

De resultaten overtreffen de verwachtingen van analisten, die op 8,51 miljard omzet en een winst per aandeel van 1,31 dollar hadden gerekend.

Zoals gebruikelijk wordt geen inzicht gegeven in cijfers van dochterbedrijven Instagram, WhatsApp en Oculus. Die laatste heeft een claim aan de broek van gamesuitgever ZeniMax. ZeniMax wil 4 miljard dollar compensatie omdat oud-werknemer John Carmack computercode naar Oculus heeft meegenomen. Oculus-topman Carmack is het brein achter games als Quake, Wolfenstein en Doom. Een jury uit Texas zou ZeniMax een half miljard dollar hebben toegewezen. Medeoprichter Palmer Luckey van Oculus erkende dat hij een programma van ZeniMax heeft gebruikt om een vroege versie van de Oculus Rift te demonstreren.

Op beleggers maakt het conflict geen indruk. Nabeurs steeg de koers van Facebook met 3 procent tot een record van 137 dollar.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties