Omzet KPN weer onder druk

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/kpn-jaarcijfers-2016

*KPN kampt met dalende omzetten, al werd de lagere omzet in de zakelijke markt in het vierde kwartaal deels gecompenseerd door positieve resultaten in de consumentenmarkt. *

De omzet kwam uit op 1,723 miljard euro, een verlies van 1,3 procent ten opzichte van 2015. EBITDA groeide 8,3 procent naar 626 miljoen, de nettowinst was met 115 miljoen euro fors lager.

KPN is tevreden met zijn positie als ‘toonaangevende speler’ op het gebied van vast-mobiele dienstverlening. In het vierde kwartaal versterkte KPN deze positie doordat nu ook XS4ALL-klanten gebundelde diensten kunnen afnemen.

Aan het einde van het vierde kwartaal had 37 procent van het aantal breedbandklanten – 1,077 miljoen huishoudens – een combinatie van vast-mobiele diensten,2015).

In het vierde kwartaal van 2016 steeg het aantal interactieve TV-klanten per saldo met 18.000 en er kwamen per saldo 2.000 nieuwe breedbandklanten bij. Het aantal mobiele abonnees steeg per saldo
met 19.000.

In alle segmenten van de zakelijke markt migreert KPN klanten naar geïntegreerde diensten en nieuwe technologieën. De vraag naar multi play en IT-diensten groeit, maar dit is nog niet voldoende om de daling in traditionele telecomdiensten te ondervangen.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties