Gebruik Pokémon Go sterk teruggelopen

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/gebruik-pokmon-go-sterk-teruggelopen

*De kans dat Pokémon Go opnieuw een hit wordt is niet zo groot meer. De teller van het aantal Pokémon Go installaties op Nederlandse smartphones bleef in december 2016 steken op 1,2 miljoen. Drie maanden eerder lag dit met bijna 1,8 miljoen, ongeveer 600.000 installaties hoger.*

Aan het eind van de zomer stond de app geinstalleerd op ongeveer een derde van alle smartphones van 12-29 jarigen, zo blijkt uit het Dutch Apps Market Report van Telecompaper over december 2016.

Jongeren lijken massaal de app van hun telefoon verwijderd te hebben. Wie het nog wel speelt doet dat met mate. Speelden gebruikers in september nog gemiddeld 81 minuten per week met de app, in december zakte dit tot 71 minuten. Het gemiddeld aantal dagen in de maand waarop de app gebruikt wordt blijft wel stabiel op 12. Ondanks de daling in het aantal minuten is Pokémon Go nog steeds de app die het meest intensief wordt gebruikt. Wordfeud bijvoorbeeld wordt 49 minuten per week gebruikt, Candy Crush blijft steken op 47 minuten.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties