Hugo Barra naar Facebook voor VR

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/hugo-barra-facebook

*Hoofd Internationaal van telecomfabrikant Xiaomi Hugo Barra verlaat het Chinese bedrijf om hoofd Virtual Reality te worden bij Facebook. Hij wordt de baas van onder meer Oculus Rift.*

Dat maakte Mark Zuckerberg bekend. “Hugo deelt mijn overtuiging dat virtual en augmented reality de computerplatformen van de toekomst zijn. Ze laten ons totaal nieuwe dingen ervaren en maken”, aldus de Facebook-baas.

Barra was tot drie jaar geleden een van de prominentste gezichten bij Google die Android vertegenwoordigden. Als er nieuwigheden te presenteren waren, stond hij op het podium. Hij verliet de technologiegigant in de zomer van 2013 om bij Xiaomi de internationale activiteiten op te tuigen.

De geboren Braziliaan komt in een periode waarin de Chinese fabrikant zijn strategie herijkt. Voor Barra betekende dat dat hij werd teruggetrokken uit onder meer Singapore en Brazilië. In een korte toelichting zegt hij naar Silicon Valley terug te willen omdat hij in de afgelopen jaren is gaan beseffen dat daar de wortels van zijn leven liggen.

Facebook kocht Oculus Rift in juli 2014 voor twee miljard dollar. Eind 2016 zouden er rond de 355.000 van dergelijke VR-brillen in omloop zijn geweest.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties