Oprichter Priceline start nieuwe zakenreisonderneming

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/oprichter-priceline-start-nieuwe-zakenreisonderneming

*Jay Walker, de oprichter van Priceline, heeft een nieuw reisbedrijf opgericht: Upside.com. Hiermee richt hij zich op zakenreizigers uit het midden- en kleinbedrijf. Als zij boeken via Upside, profiteert zowel de werkgever van lagere prijzen en krijgt de werknemer een tegoedbon.*

Walker kondigde zijn plan in juni vorig jaar aan en nu is de beta versie live. Upside.com belooft (vooralsnog Amerikaanse) bedrijven besparingen van 10 tot 15 procent op de laagste gepubliceerde tarieven van zowel luchtvaartmaatschappijen als hotels. Reizigers krijgen als beloning hiervoor cadeaukaarten van 100 tot 200 dollar, die bijvoorbeeld bij Amazon kunnen worden ingeleverd. Voorwaarde is wel dat de reiziger zijn vliegticket en accommodatie in één boeking regelt en niet apart.

Wie een zoekopdracht invult, krijgt de top-6 vluchtkeuzes en de top-6 hotelkeuzes te zien die – indien samen aangeschaft – de werkgever geld bespaart. Wanneer de reiziger zijn reis heeft samengesteld toont Upside.com automatisch alternatieven die nog goedkoper zijn en dus een cadeaukaart met een hoger bedrag opleveren. Daarnaast krijgt de medewerker ook gewoon zijn frequent flyer mijlen en hotelpunten, als hij lid is van dergelijke spaarprogramma’s.

Upside.com heeft prijsafspraken gemaakt met 1200 hotels. Voor hotels is het interessant om als onderdeel van een pakket te worden aangeboden, omdat de combinatie vlucht en hotel minder vaak annuleringen oplevert.

De initiële investering in Upside.com bedraagt 50 miljoen dollar.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties