Omzet Flinders groeit 65% tot 11 miljoen euro

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/omzet-flinders-groeit-65-tot-11-miljoen-euro

*Designmeubelwinkel Flinders is afgelopen jaar met ruim de helft gegroeid tot 11 miljoen euro. Voor komend jaar hanteert de leiding een vergelijkbaare verwachting. *

Deze groei komt mede voort uit een investering van een miljoen euro die eind 2015 werd opgehaald bij het MKB Impulsfonds. Dat betreft een lening.

Met die investering legde Flinders de fundamenten voor de nu gerealiseerde groei. Dat omvat een webwinkel in Duitsland en de projectmatige verkopen, zoals grote inrichtingsklussen.

Vandaag neemt het bedrijf een nieuw, modern distributiecentrum aan de Westhavenweg in Amsterdam in gebruik genomen. Hiermee is de
magazijnoppervlakte met 6.000 m2 uitgebreid. De locatie is ingericht door MeerMagazijn. In april wordt een nieuw kantoor in gebruik genomen om het groeiende personeelsbestand te kunnen huisvesten. Nu zestig man.

Flinders heeft een webshop, een woonwinkel in Zaandam en twee cafés in Groningen en Hilversum.

Begin 2016 sprak directeur Geert-Jan Smits nog de verwachting uit tien miljoen omzet te realiseren. Dat pakte iets beter uit. Voor 2017 verwacht hij een verkooptotaal van zestien miljoen euro.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties