Draagbaar gadget maakt cruisevakantie persoonlijker

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/draagbaar-gadget-maakt-cruisevakantie-persoonlijker

*Cruisemaatschappij Carnival gaat gasten een persoonlijkere beleving bieden door gebruik te maken van Internet of Things-technologie. Hiertoe is de Ocean Medallion ontwikkeld, een wearable gadget ter grootte van een vijftigcentstuk. *

Volgens Carnival dient de Ocean Medallion als een soort hotelconciërge. De drager wordt geholpen de weg te vinden op het schip en kan er eten en drinken mee bestellen. Maar het schijfje biedt bijvoorbeeld ook gepersonaliseerde entertainmentkeuzes en dient als sleutel voor de hut. Volgens Carnival wordt met behulp van de Ocean Medallion het proces van in- en uitschepen in de havens efficiënter. De drager hoeft niet in te checken, want al zijn gegevens zijn al geladen. Gasten kunnen hun familie en vrienden ermee opsporen op het schip en aankopen doen zonder dat er betaalkaarten of papierwerk aan te pas komen. Het personeel van de cruiseschepen kan gasten persoonlijker van dienst zijn, omdat ze hun naam en de voorkeuren die zijn opgeslagen op het schijfje kunnen uitlezen.

Het medaillon weegt zo’n 50 gram en kan worden gedragen aan een ketting, als armband, sleutelhanger of gewoon in een portemonnee. Er is geen aan- of uitknop, het ding hoeft niet te worden opgeladen en er is geen menu – het medaillon wordt door middel van Near Field Communication (NFC) uitgelezen.

De Ocean Medallion wordt gecombineerd met Ocean Compass, een digitaal portaal dat toegankelijk is via onder andere smart devices en tv’s aan boord van de schepen en in de haventerminals. Gasten kunnen er excursies op regelen, maar het is ook een mediaplatform, waar bijvoorbeeld vakantiefoto’s op worden geladen en spelletjes op kunnen worden gespeeld.

Het schip Regal Princess is als eerste uitgerust met de benodigde technologie, wat neerkomt op 121 kilometer bedrading, meer dan 7.000 sensoren en 4.000 digitale schermen. Vanaf november is de zogeheten Medallion Class beschikbaar. Ook andere schepen uit de Princess-vloot zullen worden voorzien van de benodigde hardware.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties