Holland Venture opent fonds van 55 miljoen euro

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/holland-venture-opent-fonds-55-miljoen-euro

*Holland Venture lanceert een nieuw fonds van circa 55 miljoen euro in omvang. Het bedrijf richt zich komende jaren op middelgrote Nederlandse bedrijven in de tech- en healthcare-industrie.*

Het nieuwe Holland Venture Ondernemers Fonds III heeft een vergelijkbare investeringsstrategie als de voorgaande fondsen. Met het fonds verstrekt Holland Venture financiering voor management buy-outs en groeikapitaal.

In de komende jaren wil het tussen de 10 à 12 investeringen doen.

Het geld werd bij elkaar gebracht door ondernemers, voornamelijk met achtergrond in technology en healthcare, family offices en institutionele beleggers.

Eerder participeerde Holland Venture al in bedrijven als Virtual Affairs en Relay42.

Fondsmanager Niels van Aalten beantwoordt Emerce’ vragen per mail:

*Hoe zijn de markt en/of -omstandigheden anders dan bij de sluiting van fonds II?*
Aan de fundingzijde zagen we nu heel veel interesse van investeerders. Dit komt enerzijds door de grote hoeveelheid geld die in de markt is, maar anderzijds natuurlijk ook door de goede rendementen die met fonds I en II zijn gerealiseerd. Aan de dealflowzijde zien we dat er binnen onze focusgebieden nog steeds veel interessante bedrijven zijn die kapitaal voor groei zoeken. In het growth- en buy-outsegment is de markt eigenlijk vergelijkbaar als bij de sluiting van fonds II. In het venturesegment zien we een groter aanbod van proposities, maar ook een toegenomen aantal nieuwe investeerders die zich op dit segment richt.

*Hoe ligt de verwachte verhouding qua investeringen in Tech en Health?* We verwachten 50/50 in de beide focusgebieden te investeren.

*In welke Tech-segmenten zie je nieuw aanbod ontstaan?*
Recent hebben we diverse investeringen gedaan binnen cyber-security, een segment waar we veel dynamiek zien. Op het moment zien we ook veel interessante proposities in enterprise software, cloud computing en internet-of-things.

*Wanneer verwacht je de eerste Tech-deal te sluiten?*
We zijn met een aantal proposities bezig en verwachten begin 2017 minstens één nieuwe deal bekend te maken.

*Wat is karakteristiek voor julie werkwijze?*
Van ondernemers horen we dat Holland Venture zich voornamelijk onderscheidt door haar hands-on aanpak. We verstrekken niet alleen kapitaal, maar we ondersteunen ondernemers ook bij het professionaliseren van de onderneming. Deze ondersteuning ziet onder andere op het aanbrengen van strategische focus, optimaliseren van het business model, marketing, finance & control en eventuele executie van een buy-and-build strategie.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties