ACM laat gelijke-prijsgarantie Thuisbezorgd met rust

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/acm-gelijkeprijsgarantie-thuisbezorgd-rust

*Toezichthouder ACM gaat niet optreden tegen de gelijke-prijsgarantie die Thuisbezorgd.nl hanteert voor zijn partners. Thuisbezorgd.nl wil dat restaurants dezelfde prijzen hanteren op hun eigen website én de website van Thuisbezorgd.nl.*

ACM kreeg vorig jaar een handhavingsverzoek van Cafetaria Onder de Linde te Arnhem. Deze aanbieder van friet en snacks sloot een overeenkomst die door Thuisbezorgd eenzijdig werd opgezegd omdat de snackbar lagere prijzen rekende via zijn eigen kanalen. Thuisbezorgd.nl zou ook nog eens de domeinnaam Cafetariaonderdelinde-arnhem.nl vasthouden, zodat consumenten niet via het eigen verkoopkanaal direct konden bestellen.

Voor de toezichthouder is onder meer van belang of restaurants en consumenten voldoende kansen en keuzes hebben. Dat is bij het bezorgen of afhalen van maaltijden volgens ACM zeker het geval. Restaurants en consumenten kunnen namelijk kiezen uit meerdere online bestelplatforms. Ook kunnen consumenten bijvoorbeeld direct bij restaurants maaltijden bestellen en afhalen.

Bovendien is er sprake van een groeimarkt en een grote marktdynamiek. Die omstandigheden zorgen voor toetreding en nieuwe innovatieve concepten.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties