Alex Stil wordt Europa-baas GroupM’s mPlaform

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/alex-stil-europabaas-groupms-mplaform

*De nieuwe data- en technologietak van WPP-dochter GroupM, [m]Plaform geheten, heeft een EMEA-baas gekregen in de persoon van Alex Stil. Sebastiaan Moesman wordt zijn rechterhand. *

Moesman en Stil kwam in 2008 bij GroupM binnen toen het bedrijf hun Reddion kocht. Sindsdien vervulden ze binnen het concern verschillende functies. Nu krijgen ze de in Europa en omgeving de leiding over een nieuwe tak, [m]Platform, die van groot strategisch belang is voor de media- en marketinggroep.

Deze nieuwe tak staat onder leiding van Brian Gleason, die tot voor kort de internationaal directeur was van Xaxis. Behalve Xaxis vallen ook de datadiensten van Kantar en Wunderman onder de nieuwe eenheid. Maar ook Connect, Catalyst en andere data- en technologiespecialisten van WPP.

De baas van WPP-dochter Greenhouse Group, Marion Koopman, kon onlangs nog niet aangeven welke rol het binnen [m]Platform kan gaan spelen.

Met deze constructie, en daarin gelegen data en kennis, wil WPP/GroupM gedegen tegenwicht kunnen bieden aan marketinggiganten Facebook en Google. Stil en Moesman worden verantwoordelijk voor het bewerken van de Europese markt.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties