Last onder dwangsom Kansspelautoriteit tegen betaalverwerker blijft gehandhaafd

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/last-onder-dwangsom-kansspelautoriteit-tegen-betaalverwerker-blijft-gehandhaafd

*Betaalverwerker CURO Payments heeft vergeefs beroep aangetekend tegen een last onder dwangsom van de Kanspelautoriteit. CURO moest de dienstverlening aan Bluemay Enterprises staken omdat dit bedrijf zonder vergunning online kansspelen aanbood via de sites 7red.com en Royaalcasino.com.*

De samenwerking kwam tot stand kort nadat CURO was toegetreden tot het convenant ter bestrijding van illegale kansspelen via Internet. In oktober van dat jaar heeft de Kanspelautoriteit Bluemay een bestuurlijke boete opgelegd.

Volgens CURO had de dienstverlening geen betrekking op illegale kansspelen. Ook wilde het bedrijf niet dat de last onder dwangsom in de openbaarheid zou komen.

De Kansspelautoriteit heeft vorig jaar ter controle diverse stortingen verricht via de (ten dele) Nederlandstalige kansspelwebsites van Bluemay. Daarbij is gebruik gemaakt van iDEAL en op beide data bleek CURO de betaaldienstverlener.

De rechtbank Oost-Brabant wees de vorderingen dan ook af. De werkzaamheden van de betaaldienstverlener vallen onder begrip ‘bevorderen’ als bedoeld in artikel 1 van de Wet op de Kansspelen. Openbaarmaking is eveneens toegestaan.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties