Bpost neemt Nederlandse dienstverlener Dynagroup volledig over

Tech: http://www.emerce.nl/nieuws/bpost-neemt-nederlandse-dienstverlener-dynagroup-volledig

*Bpost kreeg PostNL niet in handen, maar neemt wel de Nederlandse logistieke dienstverlener Dynagroup volledig over. Op deze manier willen de Belgen hun pakketbezorgdienst versterken.*

Dynagroup begon in de jaren negentig als reparatiebedrijf voor mobiele telefoons. Tegenwoordig richt men zich op uiteenlopende logistieke diensten, van pakketbezorging tot bedrijfssoftware. Ook de reparatie van elektronische apparaten (van smartphones tot koffiemachines) behoort nog steeds tot de portfolio.

Het in Sittard gevestigde bedrijf heeft een omzet van ruim 88 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 6,8 miljoen. Klanten zijn onder meer Apple, bol.com, Coolblue, Huawei, Makro en Greetz. Er werken duizend mensen.

Volgens CEO Koen Van Gerven van bpost staan de logistieke activiteiten van DynaGroup heel dicht bij de eigen kernactiviteiten. ‘Met DynaGroup hebben we een belangrijke strategische aanvullende partner gevonden.’

Dynagroup had overigens al activiteiten in België. Een van de drie centrale hubs staat in Groot Bijgaarden. Vanuit Vianen levert men dienst voor het thuisbezorgen en installeren van grote producten in de Benelux.

Dynagroup blijft onder zijn eigen naam opereren.

Het laatste nieuws op News Junky

Advertenties